Zonzo Compagnie & Revue Blanche

unRAVELed

Een inkijk het raderwerk van Maurice Ravels fascinerende geest.

De wereld van de Franse componist Maurice Ravel spreekt tot de verbeelding. De mysterieuze dandy was een meester in het tot leven brengen van muzikale werelden. Van volksmelodieën en sprookjesverhalen zoals ‘Ma Mère l'Oye’ tot orkestrale experimenten als zijn overbekende ‘Boléro’, die hij zelf muziek zonder muziek noemde.

We kijken in de voorstelling naar Ravel, als kind dat opgroeit in het huis van zijn vader, een ingenieur en uitvinder. De vele radarwerken die de kleine Maurice te zien krijgt, lijken de deur te openen naar zijn eigen verbeeldingswereld. In een caleidoscopisch decor bewegen vier muzikanten. Kleine lichtspots verlichten instrumenten en machines en veranderen ze in magische schaduwen. We horen machines die geluid produceren en uiteraard de heerlijke muziek van de meester zelf. Stap voor stap wordt de creatieve wereld van Ravel ontrafeld en word jij misschien zelfs één van zijn katten.

Na het succes van ‘Berberio’ (2016) gaan kamermuziekensemble Revue Blanche en Zonzo Compagnie opnieuw een samenwerking aan. Deze keer rondom een iconische componist: Maurice Ravel in bewerkingen van Frederik Neyrinck. WIThWIT verzorgt de scenografie en net als bij ‘THELONIOUS’ (2019) ligt de regie in de handen van Benjamin Vandewalle.

I.s.m. Wilde Westen vzw

Composities: Maurice Ravel. Muzikale uitvoering: Revue Blanche: Lore Binon (zang), Caroline Peeters (fluit), Anouk Sturtewagen (harp) en Kris Hellemans (altviool). Regie & choreografie: Benjamin Vandewalle. Scenografie: WIThWIT: Erki De Vries en Freija Van Esbroeck. Arrangementen: Frederik Neyrinck. Kostuums: Sara Lynn Schoon. Coproductie: Concertgebouw Brugge, Festival de Wallonie, Neimënster, Opéra de Lille, Perpodium, Philharmonie de Paris. Met steun van de Tax Sheltermaatregel van de Belgische federale overheid via uFund.

Lowres Seiz Beeld Un Raveled C Zonzo Compagnie
Scènefoto Un Raveled 1 C Karolina Maruszak Voorlopig
Lowres Scènefoto Un Raveled 2 C Karolina Maruszak Voorlopig
Lowres Scènefoto Un Raveled 3 C Karolina Maruszak Voorlopig
Scènefoto Un Raveled 4 C Karolina Maruszak Voorlopig

Muziektheater

6+

Budascoop

DUUR N.T.B.
€ 9 / 7 (-26) / Gratis voor CUBO-leden

UiTPAS-V2-1.png

Spinrag is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling/film. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch (056 23 98 55). Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee.

Interview met Lore Binon op KLARA

unRAVELed gaat door op: