Ugo Dehaes

Simple Machines

Welkom in de toekomst!

We leven in een wereld die gedomineerd wordt door economische principes die ons aanzetten om alles zo efficiënt en goedkoop mogelijk te maken. Als antwoord hierop ontsloeg Ugo al zijn dansers en onderzocht hij hoe hij zelf robots kan kweken en trainen. Ze worden geboren uit gekke cocons. Ga rond de tafel zitten en ontdek hoe de robots evolueren van vissen naar rupsen en torren. Tot ze zelf een dansvoorstelling maken door middel van artificiële intelligentie.

Wordt de mens dan helemaal overbodig in het creatieproces? Welkom in de toekomst!

"In ‘Simple Machines’ toont Ugo Dehaes in feite de ontwikkeling van de technologie en de dimensies die deze kan aannemen. Wat hij indirect met zijn parodie laat zien zijn de gevaren die deze ontwikkeling met zich meebrengt: we reageren op gevoelens die er eigenlijk helemaal niet zijn, en bouwen relaties op met objecten die levenloos zijn." (Raphaela Portmann - Basler Zeitung)

Concept: Ugo Dehaes. Scenografie & compositie: Wannes Deneer. Dramaturgie: Marie Peeters. Silicone in samenwerking met: Rebecca Flores. Constructie tafel: Kristof Morel. Productie: kwaad bloed & Tuning People; Coproductie: C-TAKT. In samenwerking met: STORMOPKOMST. Spreiding: Vincent Company. Met de steun van: de Vlaamse overheid & VGC. Met dank aan: AI Experience Center VUB, Caroline Pauwels, De Factorij, Gertjan Biasino, Hans De Cank, Pol Eggermont & Roeland Luyten.

Dans

7+

Concertstudio

45 minuten
€ 9 / 7 (-26) / Gratis voor CUBO-leden

Lowres 13 Sm C Arne Lievens
Lowres 3 Sm C Ugo Dehaes
Lowres 8 Sm C Arne Lievens
Lowres 14 Sm C Arne Lievens
Lowres 9 Sm C Arne Lievens
Lowres 4 Sm C Arne Lievens
Lowres 2 Sm C Ugo Dehaes


EXTRA: Na de voorstelling wordt het publiek uitgenodigd om de robots zelf nieuwe bewegingen aan te leren in de installatie ‘Arena’, het eerste deel van de Forced Labor-cyclus, dat meereist als decor van ‘Simple Machines’. 

UiTPAS-V2-1.png

Spinrag is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling/film. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch (056 23 98 55). Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee.