Aardvork

De Rus en Comen (8+)

Een verhuiswagen komt aangereden. Op de zijkant, in het groot: “DE RUS & COMEN”. Een stel nukkige Russische verhuizers begint een stoffige oude inboedel uit de wagen te hijsen. Het is de erfenis van een Russische aristocrate, die ze hier moeten afzetten … toch? 

Een piano en oude kasten komen te voorschijn, koffers vol spul ook waarin zich noten en notenkrakers verstoppen, een vuurvogel, een seizoen of 4 in oud papier gewikkeld – als iedereen even helpt is het zo gebeurd. Vanuit deze verwarring ontstaat een muzikale vertelling die drijft op een selectie van klassieke Russische muziek en Russische folk.

Het publiek wordt neergepoot op de haastig uitgehaalde verhuisspullen en de piano klapt open. Een vleugje mysterie, magie en surrealisme over dit alles: kasten hebben dubbele bodems en geheime luiken. Je kan er in verdwijnen en ergens anders verschijnen. En dan verdwijnen De Rus & Comen ook zelf weer in een witte rookwolk. Waren ze echt hier? Ze zagen er erg bleekjes uit, toch? Bestaan ze echt? Wie is eigenlijk echt de erfgenaam?

Na ‘Franzerl’ en ‘Henry’ maakt het team van Aardvork opnieuw een meeslepende vertelling vol sappige personages en magische beelden. Klassieke muziek wordt toegankelijk en inleefbaar voor kinderen. Een mix van spel en live muziek, van theater en een vleugje tovenarij. Deze keer niet in de black-box maar vanuit een omgebouwde verhuiswagen. Vertrekkend van een pot cornichons en andere clichés over ‘het vreemde Rusland’ (en dus het ‘vreemde’ tout court) ontdekken we de diepte van de Russische ziel. Het vreemde wordt herkenbaar.

UiTPAS-kaart-HR_1.jpg

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee.

Zang & Spel: Pieter De Praetere (contratenor / bariton) & Noémie Schellens (sopraan). Toetsen, zang & spel: Elisabeth De Loore. Tekst & regie: Koen Boesman. Beeld (decor & kostuums): Jana Roos. Figuren ism Ananda Puyck (NL). Coaching: Peter Spaepen

Lowres De Rus En Comen
Lowres De Rus

Theater

8+

Bolwerk

€ 8 / 6(-26)

De Rus en Comen (8+) gaat door op: