Ultima Thule & Spinrag

B!LD: een nagelnieuw theaterplatform voor jongeren tussen 10 en 16 jaar

Ultima Thule en Spinrag slaan de handen in elkaar om vanaf september 2023 onder de noemer 'B!LD' wekelijkse theaterateliers aan te bieden voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar. Deze zullen telkens doorgaan op zaterdag in Muziekcentrum Track.

‘B!LD’ gaat voor een zeer diverse aanpak, waarbij vanuit meerdere disciplines wordt gewerkt met de deelnemers. Zij werken toe naar een voorstelling die in de loop van de maand mei 2024 zal gepresenteerd worden zowel in Kortrijk als in Gent. Parallel met de atelierwerking, wordt er tijdens de schooluren ook gewerkt met jongeren uit het beroepsonderwijs. Zij gaan vanuit hun specifieke opleiding met een artiest aan de slag en werken aan decorelementen of attributen die zullen geïntegreerd worden in de voorstelling.

Sven Ronsijn – artistiek leider van Ultima Thule – zagen jullie de voorbije jaren ongetwijfeld al passeren met voorstellingen voor scholen, families of tijdens Spinrag. Hij trekt het project en onderzoekt samen met ons hoe we dit nieuwe theaterplatform kunnen uitbouwen. Er wordt gewerkt met diverse docenten die allemaal een specifieke expertise inbrengen.

De deelnameprijs is € 250,00. Dit is voor een volledig jaar theaterateliers, inclusief een meerdaags atelier tijdens de 2de week van paasvakantie.

Artboard 105 Copy 5
Artboard 105
Artboard 105 Copy 4
1 Copy 8
Inschrijven 10 - 12 jaar Inschrijven 13 - 16 jaar

CONCREET

Waar gaan de ateliers door?

De ateliers gaan door in Muziekcentrum Track (Conservatoriumplein 1, Kortrijk)

Wanneer gaan de ateliers door?

De ateliers gaan telkens door op zaterdag, verdeeld in twee groepen. Telkens 2 u. Dit van midden september tot eind mei. De volledige jaarplanning krijg je bij inschrijving.

* GROEP 1: 10 tot 12 jaar

Elke zaterdag buiten schoolvakanties - Van 13u30 tot 15u30

* GROEP 2: 13 tot 16 jaar

Elke zaterdag buiten schoolvakanties - Van 16u tot 18u

Gaan we ook spelen voor publiek?

Natuurlijk! Eind mei presenteren we alles wat we dat jaar gemaakt hebben in de vorm van een spetterende en B!LDige voorstelling. We spelen niet alleen in Kortrijk, maar ook in Gent.

B!LD - vakantie?

Om dat goed voor te bereiden organiseren we in de tweede week van de paasvakantie een B!LD-week. Alle jongeren van Gent en Kortrijk komen dan samen om een week lang te spelen, te maken, te tonen en natuurlijk ook om wat vakantie te vieren.

Inschrijven?

Dat kan via de desbetreffende link. Per atelier zin er 10 plaatsen, wees er dus snel bij! Voor een heel jaar theaterateliers, inclusief de B!LD-week in de paasvakantie betaal je € 250*.

*Wie een UiTpas met kansentarief heeft, krijgt 80% korting.

B!LD is een meerjarig theaterproject van Ultima Thule voor èn van jongeren uit Gent & Kortrijk, in nauwe samenwerking met Schouwburg Kortrijk & Kopergietery. Met de steun van Vlaanderen, Cultuur Gent, Campo Boma & Victoria Deluxe.

Atelier, Theateratelier

10-16 jaar

Muziekcentrum Track

B!LD: een nagelnieuw theaterplatform voor jongeren tussen 10 en 16 jaar gaat door op: