Tom Struyf

Dier

‘Dier’ is een theatervoorstelling over dieren die op mensen lijken en mensen die op dieren lijken. Een voorstelling over ijverige mieren, grappige flamingo's, slimme varkens en wroetende mensen. Over hoe we met dieren omgaan en zij met ons, en hoe dat verandert wanneer we groter worden.

‘Dier’ is een diepgravende maar lichtvoetige en geestige theatervoorstelling op de grens tussen performance, concert en documentaire. Op de scène gaan twee acteurs, twee dieren en een muzikant aan de slag met YouTube-filmpjes van dieren die zich vergissen. Ze interpreteren en proberen uit, spelen situaties na en verwonderen zich over de uitkomst. ‘Dier’ gaat over de schoonheid van de vergissing, over de oerkracht van het zoeken naar nieuwe mogelijkheden, over de verhouding tussen mens en dier en de verbondenheid met onze eigen natuur.

Concept: Tom Struyf. Regie: Suze Milius. Van en met: Judith de Joode, William Bakker & Tom Struyf. Muziek: William Bakker. Co-creatie: Willem De Maeseneer. Kostuums: Johanna Trudzinski. Vormgeving: Jolan Moonen & Manu Siebens. Camera, montage & techniek: Geert De Vleesschauwer. Licht: Arne Claes. Productie: WATMARSWAS. Coproductie: Productiehuis TR, Villanella, Tweetakt Festival & C-TAKT. In samenwerking met: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Met steun van: deAuteurs & de Vlaamse overheid.

Dier11

Theater

8+

Schouwburg

€ 8 / 6 (-26)

Dier gaat door op: