De Dansers (NL)

Binnenbeest (Belgische première)

Soms verander ik in een elegant, vrij veulen dat door de weide galoppeert, even helemaal niet meer mezelf. Andere keren word ik een wilde aap en hang ik in de gordijnen. Heel af en toe zie ik dat ook bij andere mensen om me heen. Ken je dat? Een grommende beer, een sierlijke zwaan of juist een vrolijk huppelend geitje? Maar bij de meeste grote mensen wordt hun binnenbeest weggestopt, tam gemaakt en opgesloten. Dat is toch zielig? Red het binnenbeest!

In ‘Binnenbeest’ zijn vijf grote mensen op wetenschappelijke wijze bezig met water, glazen en een schoolbord. Maar het lukt ze steeds minder goed om hun instincten te onderdrukken. Machinale patronen veranderen in dierlijke bewegingen, metronomen monden uit in vurige flamenco en de glazen vliegen je om de oren. 

De Dansers zijn een bende jonge dansers en muzikanten die met een verfrissende mix van opzwepend acrobatische dans en knappe live muziek van ‘Binnenbeest’ een ode maken aan alle ‘wilde’ kinderen (en volwassenen) die altijd maar hun binnenbeest moeten wegstoppen.

Let the beast rule!

Choreografie: Josephine Van Rheenen. Van & met: Yeli Beurskens, Katerina Dietzova, Yoko Ono Haveman, Blazej Jasinski & Youri Peters. Muziek: Guy Corneille. Artistieke begeleiding: Irene Van Geest & Klaus Jürgens.

www.dedansers.com

De transformaties die de dansers doormaken van efficiënte volwassenen naar wilde beesten zijn een plezier om naar te kijken. **** in De Theaterkrant (NL)
De Dansers Binnenbeest Foto Moon Saris 2744 Lr
De Dansers Binnenbeest Foto Moon Saris 2753 Lr
De Dansers Binnenbeest Foto Moon Saris 2898 Lr
De Dansers Binnenbeest Foto Moon Saris 3077 Lr
De Dansers Binnenbeest Foto Moon Saris 3227 Lr
De Dansers Binnenbeest Foto Moon Saris 3303 Lr

Danstheater

5+

Schouwburg

55 minuten
€ 8

Binnenbeest (Belgische première) gaat door op: